Financiën.

Een compacte en daadkrachtige overheid, die slagvaardig en effectief aan de slag gaat op de terreinen waar ze over gaat. En een gezond financieel beleid. Dat is waar de VVD voor staat.

De provincie richt zich op haar kerntaken. Hier is de VVD Brabant scherp op. Onderwerpen zoals ‘Sociale Zaken’ en ‘Samenleving’ moeten worden overgelaten aan gemeenten. Zij weten veel beter wat speelt bij de inwoners in hun dorp of stad. Zo maakt de provincie geen onnodige kosten en worden taken niet dubbel uitgevoerd. Daarnaast wil de VVD wil de provinciale lasten voor onze inwoners zo laag mogelijk houden. De VVD  wil de opcenten – naast de huidige jaarlijkse indexatie van 1,5 % - op de motorrijtuigenbelasting niet verhogen. Tegelijkertijd moeten we ook alert blijven, als in de toekomst de heffingen op voertuigen gaan veranderen, dan moeten we als provincie in de weg daarheen actief meepraten. 

Als VVD staan wij positief tegenover 'ingezetenen belasting'. Hiermee ontstaat er een werkelijk collectieve bijdrage aan provinciaal beleid. 

De komende periode worden nieuwe beleidskeuzes gemaakt. Dat betekent ook dat wij als provincie doelmatig om moeten gaan met de beschikbare middelen. Bij het ontwikkelen van beleid maakt de provincie keuzes op basis van evidence based methodes en efficiëntie. Financieel betekent dit dat oud beleid plaats maakt voor nieuw beleid voordat een beroep wordt gedaan op de algemene middelen en dat de middelen doelmatig worden ingezet.   

Benieuwd naar het hele verkiezingsprogramma? Lees hem hieronder!