Nieuwe fabriek Danone goed nieuws voor Brabantse werkgelegenheid

Danone heeft woensdag aangekondigd een nieuwe fabriek te gaan realiseren op het bedrijvenpark Laarakker (RBL) in Cuijk. Twaalf locaties in vier verschillende provincies waren in de race voor de vestiging van de hypermoderne fabriek voor de productie babymelkpoeder. Dit levert potentieel honderden nieuwe banen op in Brabant.

VVD-gedeputeerde Bert Pauli was namens de Provincie intensief betrokken bij de doorlopen traject met Danone: “De komst van Danone is niet alleen van groot belang voor Cuijk, maar voor de hele regio. De werkgelegenheid van veel mensen in Cuijk en omgeving is hiermee veiliggesteld en zal de komende jaren alleen maar toenemen. Bovendien geeft de vestiging en nieuwbouw van Danone een geweldige impuls aan Cuijk en omstreken als dé agro-food regio in Brabant en daarbuiten plus een enorme opsteker voor het imago van deze regio als vestigingslocatie.”

Uit de kom van Cuijk

Voor Cuijk heeft de vestiging van de fabriek nog meer voordelen. Pauli: “Ook belangrijk om te vermelden is dat we hiermee de kans krijgen om de bestaande vestiging van Nutricia uit de kom van Cuijk te verplaatsen. Daarmee hebben we de mogelijkheid om een plek in een woongebied waar nu nog een bedrijf uit de zwaardere milieucategorie is gevestigd, te herontwikkelen tot andere functies op een unieke plek. Alle reden voor de provincie dus om deze ontwikkelingen te ondersteunen en te faciliteren."