Succesvolle bijeenkomst N279

VVD Brabant ontvangt Manifest N279 vanuit lokale ondernemers en politici

2 maart 2024 - ’s-Hertogenbosch

Vrijdag 1 maart hebben lokale- ondernemers en politici op het Provinciehuis een manifest over de N279 overhandigt aan VVD Brabant. Jelle van Nuland, woordvoerder mobiliteit, mocht uit de handen van Anne van Berlo, fractievoorzitter VVD Gemert-Bakel, het manifest in ontvangst nemen. Het manifest roept op om gezamenlijk het besluitvormingsproces te versnellen én zorg te dragen voor de realisatie van een robuuste 4-baansoplossing voor de N279.

Gedurende de bijeenkomst zijn verschillende ondernemersplatformen aan het woord geweest, zo sprak Paul Teeuwen van VWO-NCW Brabant Zeeland, Jos van Asten van Platform Ondernemend Meierijstad (POM) en Martin Jacobs van Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG), zij hebben evenals Anne van Berlo en Albert Dominicus het belang van een robuuste N279 onderstreept.

Uiteindelijk heeft VVD Brabant in ontvangst mogen nemen, het manifest roept op:

  1. Om in gesprek te gaan en te blijven over de invulling van de N279.
  2. Om te komen met een gedragen robuust plan voor een N279 op zo’n kort mogelijke termijn.
  3. Om verder te kijken dan alleen de eigen gemeentegrenzen. De fracties onderaan het manifest zullen bij elke gelegenheid het belang van doorpakken ter realisatie van de oplossing voor de N279 te benadrukken.
  4. Om samen met ondernemers van de gemeenten grenzend aan de N279 op te trekken voor de realisatie van een robuuste N279.
  5. Om zorg te dragen voor een volledige realisatie voor 2030, pak door zodat deze op korte termijn de schop in de grond kan, voor minimale kortetermijnmaatregelen die de doorstroom bevorderen.

Ook werd aandacht besteed aan de petitie die online is gezet, de petitie geeft de mogelijkheid aan ondernemers en de bevolking van Brabant om het manifest te ondertekenen en daarmee te onderschrijven. De link naar de petitie is: https://petities.nl/petitions/kom-samen-met-een-oplossing-voor-de-n279-voor-2030?locale=nl

De bijeenkomst eindigde onder het genot van gebak en een kop koffie. VVD Brabant kijkt vol trots terug op de bijeenkomst en gaat zich, samen met de genoemde partijen, inzetten voor een robuuste N279.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de contactpersoon, deze zal er zorg voor dragen dat u bij de juiste persoon en/of partij terecht komt.

Contactpersoon: Vincent Plompen

Email: VPlompen@psbrabant.nl