Afscheid Alex Panhuizen.

Afgelopen vrijdag nam de VVD-fractie afscheid van Alex Panhuizen. In 2015 kwam hij bij de Provinciale Staten van Brabant als jongste Statenlid, inmiddels verlaat hij als senior de fractie. Fractievoorzitter Suzanne Otters sprak voor zijn afscheid hem nog eenmaal tijdens de Statendag toe, de hele speech is te beluisteren in de video onderaan de pagina: 

In Brabant werd Alex door de jaren heen een zichtbaar politicus, want overal waar de VVD Brabant kwam, daar was Alex. Hij had ook écht wat te melden en liet het VVD verhaal horen. Of het nu ging over de boete vanuit EU aangaande de waterrichtlijnen en later over inspraak bij ressen of over kerncentrales als alternatieve energiebron. Hij ontpopte zich tot een voorvechter van het Klimaatakkoord en wist met zijn bevlogenheid op dit onderwerp onze fractie hierin mee te nemen.

Inmiddels heeft Alex naast zijn studie een eigen bedrijf dat succesvol is. Onze Statenfractie heeft in mei 2020 tijdens een livesessie met onze achterban gebruik mogen maken van jouw mooie bedrijfspand in centrum van Tilburg. En dit laatste is een treffend voorbeeld van hoe Alex is: hij staat graag voor een ander klaar en is altijd bereid een helpende hand te bieden.

Vanwege verhuizing buiten Brabant moeten wij helaas afscheid van Alex nemen als Brabants Statenlid. Hij gaat zijn missie onverstoord voortzetten. Wij zijn trots op hem, want hij is volgende maand een Nederlands vertegenwoordiger op de COP in Glasgow, dé conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering. 

Alex, we gaan jou en je opvallende uitspraken missen. Samen met Renske ga je een nieuw avontuur tegemoet. We wensen jullie samen veel geluk en veel plezier!

Zet cookies aan om de video te tonen.