Subsidie goed besteed.

Op 14 juli 2021 heeft Philharmonie Zuid Nederland (PZN) via een brief aan haar bezoekers laten weten dat het niet gelukt is om voor komend seizoen een locatie voor concertuitvoeringen in grote orkestbezetting in Den Bosch te vinden. Voor de uitbraak van de corona-pandemie trad het concert regelmatig op voor een volle zaal met zevenhonderd man publiek.

Ten tijde van de coronacrisis kon het aantal toegezegde concerten niet behaald worden. Nu het weer mogelijk is om wel grootse concerten ten gehore te brengen blijkt de akoestiek niet te voldoen voor grote concerten o.a. in Den Bosch.

Een van de voorwaarden waaronder de Provincie het PZN subsidie verleent is het aantal grote concerten dat PZN per jaar in Brabant geeft.

Provinciaal Statenlid Gaby Scholder (woordvoerder cultuur) stelde namens de VVD vragen aan het college of zij op de hoogte waren van deze situatie. Ook werd er gevraagd wat er met de subsidie gebeurt wanneer PZN zich niet aan de voorwaarden van de subsidie kan houden.

Het is voor de VVD Brabant van belang dat subsidiegeld goed wordt uitgegeven. Daarom willen we graag dat er een gesprek plaatsvindt met PZN en dat de Staten op de hoogte gehouden wordt over de ontwikkelingen van dit gesprek.

Alle schriftelijke vragen zijn hieronder te lezen.