Vaart in de verbreding van de A58 tussen Tilburg en Breda!

© Pexels

Nu de Corona-crisis op z’n retour lijkt, gaan Brabanders weer steeds vaker de snelweg op. Dat betekent ook dat de bekende Brabantse files terugkeren. Zo ook op de A58 tussen Tilburg en Breda, een drukke verkeersader in het hart van Brabant en een traject met veel vrachtverkeer tussen Rotterdam en Duitsland.

Gelukkig ligt er al enkele jaren een broodnodig plan om dit traject uiterlijk in 2026 verbreed te hebben. Afgelopen week kwam echter bericht naar buiten dat de verbreding van dit traject, evenals de verbreding van diezelfde A58 tussen Galder en Sint-Annabosch, jaren vertraging op kan lopen. Het ministerie van I&W noemt daarbij ‘het grote stikstofprobleem dat Brabant heeft’ als oorzaak.

De VVD wil investeren in ons wegennet om ervoor te zorgen dat Brabanders in de toekomst niet dagelijks vast blijven staan. In maart hebben wij Gedeputeerde Staten al opgeroepen om voortvarend aan de slag te blijven met het oplossen van knelpunten in het Brabantse wegennet. De A58 is precies zo’n knelpunt, dat wij liever vandaag dan morgen aangepakt zien. Een vertraging van meerdere jaren is voor de VVD onacceptabel. Daarom vraagt Statenlid Jelle van Nuland aan Gedeputeerde Staten hoe het Brabantse bestuur tegen deze ontwikkelingen aankijkt en wat er gedaan wordt om de vaart in de A58 te houden.