Margriet Bräuner neemt afscheid als Statenlid


Margriet Bräuner neemt begin 2021, na ruim anderhalf jaar, afscheid als Statenlid. Wij vinden het jammer dat ze stopt, maar begrijpen en ondersteunen haar keuze. We bedanken Margriet voor de fijne samenwerking en al haar harde werk. In onderstaande brief licht Margriet zelf haar keuze toe. Over de opvolging van Margriet volgt op een later moment informatie.

 

Margriets brief:

 

 

Geachte lezer,

 

Woensdag 3 december 2020 diende ik mijn ontslag in als Statenlid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Na anderhalf jaar fijn en intensief te hebben samengewerkt, heb ik besloten andere prioriteiten te stellen. Ik kijk met verwondering en gepaste trots terug op de afgelopen periode. 

 

Extra trots ben ik op de rondvraag van januari dit jaar over het luchthavenbesluit bij vliegbasis Gilze en Rijen. Deze vragen hebben landelijk en provinciaal beleid positief beïnvloed. Bij de bespreking van de Koers Mobiliteit heb ik aangegeven dat zolang automobilisten meer aan belasting en accijns betalen dan dat er aan infrastructuur wordt uitgegeven, rekeningrijden feitelijk al is ingevoerd. Ook heb ik een toezegging gekregen voor een beter bereikbaar Zuidoost-Brabant. Naast mobiliteit heb ik me ingezet voor kernenergie als betrouwbare energiebron om de CO2 uitstoot te verminderen.

 

Ik zal me blijven inzetten voor bovenstaande zaken en ook buiten de Staten een betrokken Brabander blijven.

Ik wens alle Statenleden, gedeputeerden en alle medewerkers veel wijsheid en alle goeds.


Met vriendelijke groet,

 

Margriet Bräuner