€550 miljoen voor A58, A2 en station Eindhoven

VVD-Gedeputeerde Van der Maat heeft met de minister van Infrastructuur afgesproken dat de A58 en de A2 verbreed gaan worden. In totaal gaan het Rijk en de regio gezamenlijk zo’n €550 miljoen extra investeren in de Brabantse infrastructuur. Ook station Eindhoven zal opgeknapt worden.

Van der Maat heeft met minister Cora van Nieuwenhuizen afgesproken dat de A58 tussen Tilburg en Eindhoven wordt verbreed naar 2 keer 3 rijstroken. Hiermee zal ongeveer €70 miljoen gemoeid zijn. Eerder was al besloten dat de A58 tussen Eindhoven en Tilburg verbreed zal worden.

 

Ook zal er een onderzoek (MIRT-verkenning) gestart worden om de A2 tussen Deil, Den Bosch en Vught te verbreden en de files te verminderen. Daarmee wordt waarschijnlijk ook deze Noord-Zuidverbinding aangepakt.

 

Ten slotte zal ook station Eindhoven de komende jaren aangepast moeten worden om het geschikt te maken voor internationaal treinverkeer. Het Rijk en de regio reserveren samen daarom €20 miljoen voor de ontwikkeling van het NS-station en voor de verbinding Eindhoven-Düsseldorf.


Zie ook: Nieuwsbericht Omroep Brabant