Programma Brabantdag 16 september 2017

Er gebeuren toffe dingen in onze provincie! De Brabantdag op 16 september 2017 staat in het teken van ontmoeten, goede inhoudelijke discussies en uiteraard gezelligheid. Naast de voltallige fractie en onze gedeputeerden, zullen Onno Hoes en Cora van Nieuwenhuizen aanwezig zijn. Verder verheugen wij ons op de komst van inspirerende sprekers van onder meer ASML, Libéma en de Suiker Unie. Hieronder vind je het volledige programma.


10.00u – Ontvangst

10.30u – Opening; Fractievoorzitter Martijn van Gruijthuijsen zal de dag openen en Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen zal haar visie op Brabant 2030 (het centrale thema) geven.


11.15u - Deelsessie I

1. Rondleiding Provinciehuis; Het Brabantse Provinciehuis is een bijzonder gebouw. Niet bij iedereen even geliefd, maar zeker de moeite waard om eens te bezichtigen. De Statenzaal wordt getoond, er is een prachtig uitzicht vanaf de bovenste verdieping en er is zelfs een heuse atoomkelder aanwezig.

2. De energievoorziening in 2030; Voorzien alle huishoudens straks zelf in hun energiebehoefte of blijven we afhankelijk van de bestaande infrastructuur? Sprekers: David Hordijk (TU/E), André Bosman (Tweede Kamerlid VVD) en Peter den Biesen (HuismerkEnergie). Gespreksleider: Peter Portheine (Statenlid).

3. Betekenis Agrofood voor circulair Brabant; Welke rol speelt de Agrofood in de Brabantse economie in 2030? Sprekers: Paul Mesters (Suikerunie), Harry van Delft (HAS) en Bert Pauli (gedeputeerde). Gespreksleider: Tim Kouthoofd (Statenlid).

4. Brabant in internationaal perspectief; Zij we zelfgenoegzaam over onze positie of doen we het echt zo geweldig als we denken? Sprekers: Cora van Nieuwenhuizen (VVD) en Maarten van der Vaart (Tausch). Gespreksleider: Karel Burger Dirven (Statenlid).

5. Workshop Creative campaigning; Een interessante workshop om inspiratie op te doen voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 door Ben van Oosterbosch en Thierry Aartsen (VVD Breda). 


12.30u - Lunch


13.30u - Deelsessie II

1. Rondleiding Provinciehuis

2. Brabant als toeristische trekpleister; Hoe zorgen we ervoor dat toeristen langer verblijven in Brabant? Sprekers: Heleen Huisjes (Visit Brabant), Jan Bleijenberg (Libéma) en René Lazaroms (wethouder Rucphen). Gespreksleider: Hubert Koevoets (Statenlid).

3. Smart mobility in 2030; Besturen wij zelf straks nog onze eigen auto of delen wij een autonoom voertuig? Sprekers: Peter Krumm (Connexxion), Pierre van Veggel (Team Toekomst Mobiliteit) en Christophe van der Maat (gedeputeerde). Gespreksleider: Suzanne Otters (Statenlid).

4. De strijd om internationaal talent; Hoe zorgen we ervoor dat talentvolle mensen zich binden aan Brabant? Sprekers: Monique Mols (ASML) en Ed Heerschap (Gemeente Eindhoven). Gespreksleider: Wouter Bollen (Statenlid).

5. Pitchwedstrijd; Helaas geannuleerd wegens te weinig belangstelling.


14.45u – Afsluiting; Voorzitter van de VVD Regio Zuid Onno Hoes gaat met Martijn van Gruijthuijsen in gesprek in een Collegetour-setting. Heb jij interessante vragen aan Martijn?

15.30u – Borrel; Onder het genot van een drankje en hapje sluiten we de dag dansend af! In het kader van het komende Brabantse Year of Dance komt DJ CarpeSiem draaien.

16.30u – Einde


Het adres van het Provinciehuis is Brabantlaan 1, 5216 TV te ’s-Hertogenbosch. Auto’s kunnen onder het gebouw worden geparkeerd. Neem het gekochte ticket uitgeprint mee voor toegang! Bij ontvangst krijgen bezoekers nog een hand-out met alle info over de dag.