Geslaagd werkbezoek aan West-Brabant

Het eerste werkbezoek van dit politieke jaar was inspirerend en divers. West-Brabant heeft veel te bieden!

Komomleiding Oudenbosch
We startten het werkbezoek op 16 september bij de komomleiding N641 bij Oudenbosch. Op het oog misschien 'gewoon' een nieuwe weg. De uitleg van de projectleider maakt echter haarfijn duidelijk hoeveel techniek en werk erbij komt kijken om zo'n intensief project te realiseren. De winst voor de inwoners? Minder verkeersdruk in het centrum en daarmee een toename van de veiligheid in de kom én tijdswinst voor de automobilist.
Net voor de opening door gedeputeerde Christophe van der Maat op zaterdag, had de fractie van de VVD Brabant de primeur en reed alvast even over het kersverse asfalt.

Van vers asfalt naar verse sneeuw
Hierna vervolgden we onze weg naar Skidome in Rucphen. De bevlogen eigenaar vertelde hoe hij voortdurend op zoek is naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Een ondernemer pur sang met een heldere eigen visie en missie, die ook inzicht gaf in de effecten van wetgeving en regeldruk op de bedrijfsvoering.

Wereldwijd toonaangevend in groenteveredeling
We sloten de dag af met een kleurrijk bezoek aan Rijk Zwaan in Fijnaart. Een bedrijf met een bijzondere cultuur en een al even bijzondere markt. Toonaangevend in de wereld als het gaat om groenteveredeling en vol plannen en ambitie om de positie in de markt verder uit te bouwen en te verstevigen. Een bedrijf waar wij in de Provinciale Staten ongetwijfeld nog van gaan horen.