Brabantse lening Beekse Bergen & Efteling investering in vrijetijdseconomie


Provinciale Staten stemden vrijdag in met het plan van Gedeputeerde Staten om leningen te verstrekken aan Beekse Bergen (41,5 miljoen euro) en de Efteling (15 miljoen). Deze leningen geven een forse impuls aan de Brabantse vrijetijdseconomie en werkgelegenheid.

Met het geld gaan de Efteling en Beekse Bergen hun overnachtingsaccomodaties uitbreiden. Dit zorgt ervoor dat meer toeristen meer tijd in Brabant gaan doorbrengen, al jaren een belangrijk speerpunt van de VVD.

Win-win-situatie
Woordvoerder Hubert Koevoets: “Deze leningen leveren een win-win-situatie op. De provincie haalt een hoger rendement op haar geld en de aanbestedingen worden door Beekse Bergen en de Efteling neergelegd bij Brabantse ondernemers. Dat is natuurlijk goed voor onze economie en levert veel nieuwe werkgelegenheid op.”

Leisure Ontwikkel Fonds (LOF)
De financiële risico’s zijn voor de provincie zeer laag. VVD-gedeputeerde Bert Pauli zegde vrijdag toe dat in de toekomst ook andere leisure bedrijven gebruik kunnen gaan maken van een dergelijke lening. Koevoets: “Dit geld komt uit het nog op te richten Leisure Ontwikkel Fonds (LOF), een fonds ter stimulering van de recreatieve sector in Brabant. Beekse Bergen en de Efteling storten hier geld in, zodat ook mkb-bedrijven in deze sector meeprofiteren.”