Bas Steunenberg

Mijn naam is Bas Steunenberg, 43 jaar, ik woon in Vught met mijn vriendin en dochtertje, ben werkzaam bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd als teamcoordinator, op het terrein van publieke gezondheid en preventie. Daarnaast ben ik al vele jaren actief voor de VVD in afdeling- en regio besturen, nu als secretaris van de VVD Vught. 

Klimaatverandering met stortbuien en periode van droogte motiveren mij om mij nu kandidaat te stellen voor het waterschap. De combinatie van gezonde leefomgeving en waterbeheersing is mijn persoonlijke drijfveer.

Mijn twee punten voor voldoende en schoon water:
We willen allemaal schoon water, maar dit is niet vanzelfsprekend. Droge zomers hebben laten zien dat voldoende grondwater belangrijk is. Het herstellen van het grondwaterpeil in Oost-Brabant is van groot belang. Daarom wil de VVD innovatie nog meer ondersteunen en actief werken aan circulariteit. Zo investeert het waterschap in water voor ons allemaal.

De afgelopen jaren heeft waterschap De Dommel goede stappen gezet op het gebied van innovatief waterbeheer. Maar er zijn nog meer kansen. Bijvoorbeeld het opslaan van regenwater in nieuwbouwpanden. Daarom wil de VVD meer samenwerken met het bedrijfsleven en creatieve ondernemers om waterbeheer toekomstbestendig te maken.

Om dat te realiseren hebben we mensen nodig die naar voren stappen. Ik wil doen wat nodig is. Laten we samen ons best doen om Brabant veilig, schoon en duurzaam te houden. Met behulp van jouw stem wil ik hiervoor hard aan de slag in waterschap De Dommel.