Jelle van Nuland

Fractiepenningmeester en vice-fractievoorzitter extern

Woordvoerder: Mobiliteit

Inzet: Een Brabant waar het hard werken én genieten is. Dat betekent dat we voldoende woningen, sterke bedrijven en een goede bereikbaarheid nodig hebben. Maar ook mooie evenementen, bruisende kernen en een gezonde leefomgeving. Daarvoor moet de overheid sommige zaken oppakken, maar moeten we vooral ook al die goede initiatieven en slimme ideeën van Brabanders omarmen.

Opleiding(en): MSC. Bestuurskunde/International Public Management

Ik ben politiek actief geworden omdat: Ik vind dat iedere Brabander een overheid verdient die doet wat nodig is, haar taken kundig, eerlijk en transparant oppakt, maar ook heel goed aanvoelt wanneer iets juist aan Brabanders zélf overgelaten moet worden.

Favoriete plek in Brabant: Oisterwijkse Bossen en Vennen

Trots op: De perfecte combinatie die we in Brabant kennen tussen ahrd werken en genieten van het goede leven. Die combinatie maakt Brabant niet alleen de economische groeimotor van Nederland, maar ook de fijnste en gezelligste streek van ons land. Het is hier dan ook heerlijk thuiskomen na een dag werken in Den Haag.

In mijn vrije tijd: Ben ik met mijn gezin op pad, zoek ik samen met vrienden een gezellig terras op, speel ik in een band, ontdek ik nieuwe plekken, speel ik een rondje golf of sta ik in de eigen tuin te slow-cooken op de barbecue.

Contactgemeenten: Oisterwijk, Hilvarenbeek, Goirle, Tilburg, Vught, Boxtel