VVD Brabant biedt innovatieve ondernemers ontwikkeltijd en -ruimte

VVD Brabant is enorm blij met de stap voorwaarts die tijdens de Provinciale Statenvergadering van vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober gezet is. Twee VVD-moties en een amendement zijn aangenomen. Ondernemers kunnen hierdoor innovatieve (stal)oplossingen ontwikkelen en toepassen zonder harde aanvraagdeadline van 1 april 2020.

VVD Brabant is realistisch over het lange tijdsbestek voor de invoering van deze innovatieve systemen door de RAV-codes.  Ondernemers mogen hier niet de dupe van worden. Daarom diende VVD Brabant een tweede motie in. Door het proces rondom RAV-codes te versnellen, kunnen innovatieve ondernemers sneller aan de slag met hun emissiereductie.

Daarnaast vertolkte Statenlid Wilma Dirken scherp hoe de aangenomen coalitiemotie 'Zorgvuldige keuzes maken als niet alles kan' oproept tot duidelijkheid na 1 december over de mogelijke afstemming van regionale- en landelijk stikstofbeleid. Op 1 december is er overleg tussen de minister en Gedeputeerde Grashoff.

VVD Brabant staat voor een innovatief Brabant. Alle sectoren zijns ons hierbij even lief. De eerste stappen zijn gezet.

Lees hier wat Omroep Brabant over de avond te zeggen had. Bekijk hieronder de video waarin Wilma Dirken zelf toelicht wat ons amendement "Ruimte voor innovatie" en motie "Innovaties in de landbouwsector" voor Brabanders betekent:
Zet cookies aan om de video te tonen.