Boeiend kijkje in de keuken bij Pivot Park en Staatsbosbeheer

Vrijdag 8 december waren we samen met coalitiepartner D66 op werkbezoek bij Pivot Park en Staatsbosbeheer. Goed om te zien dat Pivot Park zichtbaar een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt sinds hun start enkele jaren geleden. We kregen een boeiend kijkje in de keuken van de complexe zoektocht naar succesvolle medicijnen en alles wat daarbij komt kijken. Een bevlogen ambitie, veel potentie en nu al indrukwekkende resultaten, zoals de verkoop van Acerta Pharma.

Pivot Park timmert niet alleen aan de weg door bedrijven een vestigingsplek te bieden waar ze kunnen groeien en bloeien. Ze spelen ook een steeds grotere rol als kweekvijver voor jong talent. Onder andere door samen te werken met opleidingsinstituten, ziekenhuizen en andere belangrijke marktspelers. Inmiddels heeft Pivot Park een internationale status verworven en de ambities zijn helder. We zagen bouwplannen voor uitbreiding en de missie is duidelijk. De bewegingen binnen en buiten zijn letterlijk zichtbaar. De extra lening die de provincie als kapitaalinjectie heeft toegezegd, komt dan ook op een uitstekend moment.

Staatsbosbeheer
Een hele andere tak van sport, maar ook bij Staatsbosbeheer is de bevlogenheid en gretigheid bijna tastbaar. De dilemma's en uitdagingen zijn van een andere orde, maar voor deze organisatie van evident belang in de missie die zij hebben geformuleerd. Het bezoek leverde waardevolle gesprekken en inzichten op die we weer meenemen naar de Statenzaal. Kersje op de taart was een heerlijke wandeling door de prachtige natuur. Weliswaar zonder een Wisent gezien te hebben, maar misschien was dat juist maar goed ook...